Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Midden-Delfland moet bijna 1 miljoen uit reserves halen

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: vrijdag 22 november 2019 10:56


Het college van B en W van Midden-Delfland wil 980.206 euro uit de algemene reserves van de gemeente halen. Daarmee wordt het tekort gedekt, waarmee Midden-Delfland aan het einde van dit jaar geconfronteerd wordt. Dit blijkt uit de 4e periodieke begrotingswijziging 2019, die dinsdag 3 december door de raadscommissie wordt besproken.

Het tekort wordt vooral veroorzaakt door de ontoereikende budgetten voor jeugdhulp en de fors gestegen salariskosten door landelijke cao-afspraken, aldus het college. Ook brachten de noodzakelijke personeelsuitbreiding voor nieuwe taken in het sociaal domein en de inhuur van tijdelijke medewerkers ter overbrugging van (moeilijk vervulbare) vacatures en langdurige ziekte onvoorziene uitgaven met zich mee.

Midden-Delfland heeft de voor- en najaarsnota vorig jaar vervangen door vier periodieke begrotingswijzigingen. Zo kan de gemeenteraad de financiële situatie op meerdere momenten in het jaar bijsturen.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS