Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Midden-Delfland staat uitgebreid stil bij 10 jaar Cittaslow

Door: Dennis van Schie

Gepubliceerd op: maandag 11 juni 2018 08:15

Foto: het karakteristieke landschap van Midden Delfland 1


De gemeente Midden-Delfland staat deze week uitgebreid stil bij haar certificaat Cittaslow. Deze hele week is er een programma voor inwoners, ondernemers en andere partijen die het keurmerk een warm hart toedragen.

Zo legt een acteur tot en met donderdag het fenomeen Cittaslow uit op de kinderopvang, peuterspeelzalen en basisscholen. Woensdagochtend is er een Cittaslow café in de bieb van Den Hoorn, waar vrijwilliger Aad van Meurs mooie verhalen en anekdotes vertelt.

Donderdagmiddag houdt historicus Jacques Moerman een presentatie over de trekvaartroute tussen Delft, Maassluis en Vlaardingen. De trekschuit wordt ook wel de Intercity van de Gouden Eeuw genoemd.

Er gebeurt deze week nog veel meer, zoals een molenconcert en de Cittaslow Hymne wordt opgevoerd. Alle activiteiten zijn een soort opwarmertje voor de Midden-Delfland Dagen van komend weekend. Klik hier voor het volledige programma.

Cittaslow is een internationaal keurmerk voor gemeenten die op het gebied van leefomgeving, landschap, streekproducten, gastvrijheid, milieu, infrastructuur, cultuurhistorie en behoud van identiteit goed scoren. Midden-Delfland verkreeg in 2008 als eerste Nederlandse gemeente het certificaat.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
DON Feestweek
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS