Archief

Midden-Delfland wil gronden aankopen

De gemeente Midden-Delfland debatteert dinsdagavond over het aankopen van zogenoemde reconstructiegronden. De 135 hectare grond is nu nog van het Rijk. Als die in handen van de gemeente komen, blijft bijvoorbeeld ijsclub Vlietland in Schipluiden behouden voor de toekomst.

De gronden zijn bij de herinrichting van Midden-Delfland door het Rijk gekocht. Een groot deel wordt door boeren gebruikt. "Alleen die gronden zijn nooit ingezet voor reconstructie", zegt wethouder Govert van Oord. "Het Rijk heeft ze 'over' en wil ze aan ons kwijt".

Onder die reconstructiegronden vallen ook de ijsbaan van Schipluiden en de naastgelegen volkstuinen. Van Oord wil de ijsbaangrond aan ijsclub Vlietland doorverkopen, "want de ijsbaan moet blijven".



Secretaris Aad van Winden ziet het debat met vertrouwen tegemoet, al plaatst hij wel een kanttekening. "We moeten nog praten over de prijs. En of er subsidies zijn die ook andere sportverenigingen hebben gehad, zodat het voor ons behapbaar is", motiveert Van Winden. IJsclub Vlietland heeft immers niet het oneindige geld.

Update dinsdag 20.30 uur:

Een meerderheid van de gemeenteraad heeft dinsdag ingestemd met het voorstel, alleen VVD stemde tegen.