Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Midden-Delfland wil gronden kopen voor 'boerderij van de toekomst'

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: woensdag 17 januari 2018 13:04


Een melkveehouderij met 80 tot 100 koeien, die voorzieningen biedt aan stedelingen die het bedrijf en het gebied willen bezoeken. Dat is het concept van de 'boerderij van de toekomst', die de gemeente Midden-Delfland wil realiseren in de Zuidbuurt tussen Maassluis en Vlaardingen. Om dit mogelijk te maken, vraagt het college toestemming om 13 hectare grond aan te kopen.

De gronden zijn eigendom van twee particulieren. Eerder werd in het gebied al 30 hectare grond verworven, maar om te komen tot een volwaardige boerderij is meer grond nodig. De percelen bevinden zich op Vlaardings grondgebied, maar de gemeente Midden-Delfland is trekker van het project, waaraan ook LTO Noord Delflands Groen, de Midden-Delfland Vereniging, gemeenten Vlaardingen en Maassluis en ondernemers in het gebied deelnemen.Een melkveehouderij met 80 tot 100 koeien, die voorzieningen biedt aan stedelingen die het bedrijf en het gebied willen bezoeken. Dat is het concept van de 'boerderij van de toekomst', die de gemeente Midden-Delfland wil realiseren in de Zuidbuurt tussen Maassluis en Vlaardingen. Om dit mogelijk te maken, vraagt het college toestemming om 13 hectare grond aan te kopen.

 
De boerderij van de toekomst moet aan stedelingen kunnen laten zien waar hun zuivel vandaan komt, hoe het wordt geproduceerd en hoe de sector werkt aan duurzaamheid en innovatie. Het zal zich ontwikkelen tot kenniscentrum voor de landbouw, verbonden aan onderwijsinstellingen in de regio. Naar verwachting begint de realisatie van de boerderij niet voor 2020. Voor die tijd wordt gezocht naar een ondernemer die het bedrijf gaat runnen.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS