Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Midden-Delfland zet vervolgstappen voor beter internet

Door: Kyra Moor

Gepubliceerd op: dinsdag 23 april 2019 11:33


De gemeente Midden-Delfland gaat vervolgstappen nemen om sneller internet in buitengebieden te realiseren. Eerder dit jaar werd er door de gemeenteraad een motie aangenomen waarin werd gesteld dat mogelijkheden voor beter internet moesten worden onderzocht. Resultaten van het onderzoek zijn gesprekken met aanbieders van glasvezelnetwerken en eventuele aansluiting op een 5G-netwerk.

De gemeente is in gesprek met twee partijen die eventueel glasvezel willen aanbieden in buitengebieden van Midden-Delfland, namelijk Glasvezel buitenaf en Glasdraad. De gemeente zal na gesprekken over onder meer diepte van de kabels met een van de partijen een overeenkomst sluiten. Vervolgens wordt er bij de inwoners van buitengebieden gepeild of zij geïnteresseerd zijn om aangesloten te worden. Als de resultaten hiervan succesvol zijn, kan de aanleg van snel internet beginnen.

In het onderzoek is er ook naar gekeken wat in de toekomst de mogelijkheden zijn voor een aansluiting op het 5G-netwerk, de opvolger van 4G. Voor een 5G-netwerk is een hogere dichtheid van zendmasten nodig. Eventueel kunnen daar de lichtmasten voor worden gebruikt. Het gaat hier niet om de nabije toekomst, want naar verwachting is er in Nederland vóór 2023 nog geen 5G.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS