Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Midden-Delflands feest op schapenboerderij Adrianushoeve

Door: Dennis van Schie

Gepubliceerd op: donderdag 2 mei 2019 16:01


De schaapskudde van agrarische natuurvereniging Vockestaert bestaat tien jaar. Reden voor een feestje op de thuisbasis in het Midden-Delflandgebied. Boerderij Adrianushoeve, net over de grens van Schipluiden, staat zondag bol van de activiteiten en er is zelfs een museum opgetrokken.

De schapen begrazen recreatiegebieden in de polder aan de zuidkant van Schipluiden, op de grens met Vlaardingen en Schiedam. Een paar keer per week trekt een van de herders erop uit om ze naar een ander weiland te begeleiden. De beesten worden ingezet als grasmaaier en ze dienen als educatie voor kinderen.

Burgemeester Arnoud Rodenburg van Midden-Delfland komt zondag langs en onthult dan een plaquette vanwege het tienjarig jubileum. Ook neemt hij een kijkje op de zolder, waar een museum over het leven op de boerderij is ingericht. In de stal staat een tijdelijke expositie met attributen en oorlogsverhalen uit de omgeving van de Adrianushoeve.


De festiviteiten beginnen op Bevrijdingsdag om 10.30 uur. Daarnaast is de hoeve iedere woensdag en zondag te bezoeken van 10.30 tot 15.30 uur aan de Woudweg in Schiedam.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS