Archief
WOS Media

WOS Media

MiddenInn terug in Maasland: 'Veel warme reacties gekregen'

Na een periode vol tegenslagen is restaurant MiddenInn terug in Maasland. Het etablissement ging eind oktober vorig jaar noodgedwongen dicht bij busstation Viaduct na onoplosbare geschillen met de huisbaas. Aan de Kerkweg werd een nieuwe locatie gevonden, maar die kon niet gelijk open vanwege bezwaren van omwonenden.

De bezwaren gingen onder meer over een gebrek aan parkeerplaatsen en stankoverlast van rokers op het terras. "Ik heb in het verleden wel eens gesproken met een van de bovenburen gesproken, met het idee van: 'daar komen we wel uit'", zegt uitbater Kees Lensveld. "Maar we hoorden van de gemeente dat er tegengas was en dus moesten we afwachten. Ik wilde de loopgraven niet nog dieper maken."

Lensveld vroeg alvast een vergunning aan zonder terras, voordat de bezwaarschriftencommissie op 2 oktober samenkwam. "We hebben allebei verteld wat we ervan vonden en samen met de gemeente zijn we nu tot een goede oplossing gekomen." MiddenInn mag namelijk open, maar voorlopig zonder terras. De uitbater hoopt dat dat er volgend jaar wel komt.

"Ik heb warme reacties gehad. Mensen die met hun duim omhoog langsreden toen ik de stoep aan het vegen was me feliciteerden. Geweldig!"

Categorieen:
Maasland Economie