Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Midwinterhoornblazers: 'Melding jachtgeweer komt vaker voor'

Door: Boudewijn Vermeer

Gepubliceerd op: woensdag 28 november 2018 12:06

Foto: WOS Media


Het komt vaker voor dat voorbijgangers denken dat er iemand met een jachtgeweer in de tunnel tussen Maasland en Maassluis staat. Dat zegt voorzitter Henk Zegwaard van de groep midwinterhoornblazers. De groep oefent iedere dinsdagavond in november voor het spelen op kerstmarkten.

Maandagmiddag was een van de leden alvast alleen gaan oefenen. Hij stond, voordat hij terug naar zijn auto liep, even op adem te komen. Een voorbijganger dacht dat er iemand met een jachtgeweer stond en belde de politie.
"De meeste agenten weten dat wij hier in november staan, maar deze agenten wisten dat vermoedelijk niet", aldus de voorzitter.

De groep muzikanten oefenen voor het spelen op kerstmarkten en op zondag 16 december blazen ze in het Staelduinse Bos. De diverse blazers staan dan verdeeld door het bos achter de Koestal en wisselen elkaar af. Het is een traditie die uit het oosten van het land is overgewaaid. Het gebeurt alleen in de adventstijd.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
greve
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS