Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Mijn Partij wil kazerne meenemen in centrumplannen Maasland

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: woensdag 6 maart 2019 11:13

Foto: Brandweer Haaglanden - kazerne Maasland via Facebook


De fractie van Mijn Partij vraagt zich af waarom de brandweerkazerne aan de Slot de Houvelaan in Maasland niet wordt meegenomen in de centrumontwikkeling in het dorp. Dat kwam de partij ter ore tijdens een bewonersinformatiebijeenkomst vorige week. Raadslid Frank van Lier vindt dat burgemeester en wethouders hiermee een kans laten liggen en stelt daarom schriftelijke vragen.

In het centrumplan worden het oude gemeentehuis en het aangrenzende pand 'Huize Barendrecht' verkocht aan een externe ontwikkelaar. De Nieuwe kerk en zalencentrum De Magneet worden gesloopt, om zo plaats te maken voor woningbouw. Volgens Mijn Partij zou er echter ook een plan moeten komen voor locatie van de brandweerkazerne.


"Een optimale invulling kan ons inziens bestaan uit het verplaatsen van de brandweerkazerne of nieuwbouw ter plaatse in combinatie met woningen", aldus Van Lier. De Maaslander wil dan ook van B en W weten waarom de locatie niet is meegenomen in de plannen.

Mijn Partij is verder benieuwd of en welke eisen er gelden voor de locatie en inrichting van een brandweerkazerne en of de huidige kazerne daaraan voldoet. Ook vraagt de fractie welke locaties in en om het dorp eventueel voldoen als nieuwe locatie voor een kazerne.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS