Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Milieuorganisaties naar Raad van State om Blankenburgtunnel

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: donderdag 19 mei 2016 17:50


Er wordt al flink gegraven voor archeologisch onderzoek in het Midden-Delflandgebied tussen Vlaardingen en Maassluis. En als het aan verschillende milieuorganisaties ligt, blijft het daar bij. Ze stappen namelijk naar de Raad van State om de komst van de Blankenburgtunnel alsnog tegen te houden.

Een van die organisaties is de Midden-Delflandvereniging. Die vereniging is bang dat de natuur in de omgeving wordt aangetast, door de in haar ogen 'ongelukkige' inpassing van de tunnel. Het liefst wil de vereniging dat er alsnog voor de Oranjetunnel tussen Westland en Rozenburg wordt gekozen, maar als dat niet gebeurt, gaat ze voor de best mogelijke inpassing van de Blankenburgverbinding: "Niet zien, niet horen en niet ruiken, eigenlijk zoals ook bij de A4 in Midden-Delfland", aldus voorzitter Koos Karssen.

De Raad van State is de laatste kans om de komst van de tunnel tegen te houden. Naar verwachting doet de Raad van State eind dit jaar of begin 2017 een uitspraak.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS