Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage uploaden op onze website. Wij zullen deze controleren en bij goedkeuring publiceren.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Militaire musea in de Hoek meer op elkaar afgestemd

Het Atlantikwall-Museum en het Nederlands Militair Kustverdediging Museum, beide in Hoek van Holland, worden meer op elkaar afgestemd. Die afstemming geldt in eerste instantie voor de openingstijden. Verder wordt op korte termijn een combikaart gepresenteerd, waarmee het mogelijk is deze musea met korting op één dag te bezoeken. Dat hebben beide betrokken stichtingen bekendgemaakt.

In 2009 hebben de Stichting Vesting Hoek van Holland en de Stichting 'Fort aan den Hoek van Holland' - respectievelijk exploitanten van het Atlantikwall-Museum en het Nederlands Militair Kustverdediging Museum - een verklaring ondertekend van de gezamenlijke intentie zich in te zetten voor het behoud van het militair-cultureel historisch erfgoed in Hoek van Holland. Partijen hebben nu besloten uitvoering te geven aan deze intentieverklaring. Uitgangspunten daarbij zijn de huidige activiteiten van beide stichtingen en deze te versterken door de samenwerking met behoud van eigen identiteit.


Het Atlantikwall-Museum heeft als kernaandachtsgebied de Atlantikwall (bouw, functie, geschiedenis) terwijl het Nederlands Militair Kustverdediging Museum (Bunker Bremen/Vinetaduin) zich voornamelijk bezighoudt met de vier aanwezige 'lagen' krijgsgeschiedenis (de Eerste Wereldoorlog, het zogeheten Interbellum, de Tweede Wereldoorlog en tot slot de Koude oorlog).

"Beide musea zijn door deze samenwerking een museale culturele topattractie (Verdedigingspark) wat een bijdrage levert aan het op de kaart zetten van Hoek van Holland als een vierseizoenenbadplaats", aldus de stichtingen bij de bekendmaking. 


Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS