Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Miljoen euro schade FloraHolland door diefstal karren

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: maandag 1 april 2019 14:50

Foto: Twitter TBMarktplaats


Bloemenveiling Royal Flora Holland heeft vorig jaar 1,1 miljoen euro schade opgelopen door de diefstal van ruim duizend veilingkarren bij de vestiging in Honselersdijk. De veiling wil de schade verhalen op twee mannen die verdacht worden van de diefstallen. Dat schrijft mediapartner Omroep West.

Het Openbaar Ministerie zegt dat twee mannen van 46 uit 57 jaar uit Giessen en Sliedrecht in totaal 1084 karren hebben gestolen. Beide mannen zitten niet meer in voorarrest en waren maandag ook niet bij de eerste zitting in de Haagse rechtbank over de grootschalige diefstal.


De karren zouden zijn gebracht naar een sloperij in Brabant, waar ze als oud ijzer werden aangeboden. Bij de politie wilden de twee verdachten niets zeggen over de ontvreemding van de veilingkarren. Volgens hun advocaat mogen niet alle diefstallen automatisch op hun conto geschreven worden.

"Het is de vraag of het allemaal wel op het bordje van mijn cliënten ligt", zei hun advocaat maandag bij de rechtbank. Hij wilde dat de eigenaar van het slopersbedrijf nog eens verhoord wordt. Die kan vertellen of er ook andere mensen waren die veilingkarren aanboden als oud ijzer. De Haagse rechtbank stemde maandag in met dat verhoor.

Eind juni vorig jaar werden beide verdachten in Zwijndrecht aangehouden met een vracht veilingkarren. Ze werden toen al langer in de gaten gehouden door politieagenten. Arno M. wordt ook verdacht van het bezit van gestolen buxusplanten. Op 25 juli wordt de zaak waarschijnlijk inhoudelijk behandeld door de Haagse rechtbank.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS