Archief
Twitter Historisch Archief Westland

Twitter Historisch Archief Westland

Miljoenen 'mislukte' snacktomaatjes gratis af te halen in Honselersdijk

Een tomatenteler uit Honselersdijk deelt vrijdagmiddag vanaf 13.00 uur miljoenen snacktomaatjes gratis uit. De tomaatjes zijn door de aanhoudende droogte 'te rimpelig' geworden en daardoor onverkoopbaar, schrijft teler Greenco in een Marktplaats-advertentie. Om voedselverspilling tegen te gaan, is daarom besloten de tomaatjes gratis te laten afhalen.

"Snacktomaatjes houden van zon, maar de aanhoudende on-Hollandse temperaturen vinden hun huidjes niet fijn", schrijft teler Greenco in de advertentie. "Sommige tomaatjes hebben nu lichte rimpeltjes of deukjes. Hierdoor kunnen wij ze niet verkopen onder het Tommies merk. Maar de smaak is prima!" garandeert het bedrijf.

In totaal zijn er zes miljoen tomaten 'over'. Daarom worden de tomaten op de verschillende vestigingen van Greenco in het land verspreid. Vrijdag gebeurt dat vanaf 13.00 uur in Honselersdijk en Middenmeer (Noord-Holland), zaterdag de hele dag in Someren (Noord-Brabant). Iedereen die interesse heeft in een portie gratis tomaatjes kan langskomen, wel moet je zelf een bakje of emmer meenemen. Bij interesse voor meer dan 100 kilo tomaten moet er een afspraak worden gemaakt.

Categorieen:
Honselersdijk Algemeen