Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Minder bussen en metro's bij RET vanaf maandag

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: vrijdag 20 maart 2020 08:15

Foto: Louwrens Parre


Bussen en trams van de RET gaan vanaf komende maandag minder rijden. Die maatregel volgt op de scherp afgenomen vraag en oplopend verzuim onder medewerkers door de coronacrisis. Metrovoertuigen blijven op volle lengte, zodat reizigers afstand kunnen houden. De maatregelen gelden in elk geval tot en met zondag 5 april.

Alle lijnen rijden doordeweeks en op zaterdag van 06.00 uur tot 00.30 uur elke 20 of 30 minuten. Kleinere bussen, zoals de STOPenGO in Maassluis rijden helemaal niet meer. De metro, waaronder ook de Hoekse Lijn, rijdt doordeweeks en op zaterdag van 06.00 uur tot 24.00 uur elk kwartier, in plaats van elke tien minuten.

Eerder werden al maatregelen genomen om de verspreiding van het virus in het openbaar vervoer tegen te gaan. Zo wordt verzocht achterin de bus in te stappen. Metro- en trambestuurders openen de deuren automatisch zodat reizigers niet op de knop hoeven te drukken. Het duurt ongeveer 2 seconden voordat de deuren openen.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS