Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Minder inbraken in regiogemeenten, behalve in Maassluis

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: donderdag 16 januari 2020 11:25

Foto: WOS


Het aantal woninginbraken in onze regio is in 2019 weer iets gedaald ten opzichte van het jaar ervoor. Dat blijkt uit de nieuwe misdaadcijfers die de politie deze week heeft bekendgemaakt. Die daling is te merken in Hoek van Holland en de gemeenten Midden-Delfland en Westland, maar niet in Maassluis.

Daar werd juist weer meer ingebroken: 100 keer in plaats van 76 in 2018. Vooral in september, oktober en november was er sprake van een piek. In die drie maanden waren er 48 inbraken, bijna de helft van het totaal. Overigens werd in 2017 en de jaren daarvoor nog meer ingebroken in de stad.

In Midden-Delfland heeft het verminderde aantal inbraken vooral te maken met Den Hoorn. Daar waren in 2018 nog 66 inbraken. Nadat er eind dat jaar vier mannen werden aangehouden, werd hier in 2019 nog 'slechts' 22 keer ingebroken.

In Westland valt de daling op in 's-Gravenzande (52 naar 31), De Lier (49 naar 20) en Naaldwijk (63 naar 37) op. In Monster (28 naar 41) en Wateringen (42 naar 58) werd juist een stuk meer ingebroken.

Meer fietsen gestolen in Westland
Waar in de overige gemeenten het aantal geregistreerde diefstallen van brom- en snorfietsen en gewone fietsen (iets) daalde, is in Westland juist een stijging te ontdekken: van 280 naar 334. Hier springt vooral Poeldijk eruit, met 27 diefstallen tegenover slechts 9 vorig jaar. Ook in Naaldwijk (71 naar 98) en Wateringen (40 naar 50) is een forse stijging te ontdekken.


Het aantal diefstallen van motorvoertuigen zoals auto's en motoren nam juist weer iets af. Vorig jaar was in 's-Gravenzande een piek van 15 registraties hiervan, nu zijn het er nog maar 3.

Totaal aantal misdrijven stijgt
Vorig jaar daalde het totaal aantal geregistreerde misdrijven in onze regio voor het tweede jaar op rij. Met die trend wordt nu gebroken. De politie maakt melding van bijna 10 procent meer misdrijven. Die stijging is met 13,6 procent het hoogst in Westland.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS