Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Minder reclamedrukwerk op Hoekse deurmatten

Door: Kyra Moor

Gepubliceerd op: woensdag 13 november 2019 11:28

Foto: Pixabay


De gemeente Rotterdam heeft maatregelen genomen om onnodige verspreiding van reclamedrukwerk in de stad te voorkomen. Vanaf 1 januari 2020 gaat de stad werken met ja/ja-stickers. Wie niet zo'n sticker op de brievenbus heeft, ontvangt geen reclamefolders meer. Wel ontvangt de Hoekenees dan nog de Hoekse Krant, tenzij er een nee/nee-sticker op de bus geplakt is. De stickers zijn voor Hoekenezen gratis op te halen in de stadswinkel in De Hoekstee.

De Rotterdamse huis-aan-huisbladen hebben daarnaast samen met de gemeente een verklaring getekend waarin staat dat de kranten, zoals de Hoekse Krant minimaal dertig procent inhoudelijke artikelen moet bevatten. Voorheen was dat tien procent. Op deze manier wordt onderscheid gemaakt tussen een redactioneel blad en een blad dat vooral uit advertenties bestaat. 


De gemeente Maassluis gaat ook werken met ja/ja-stickers. Wie in Maassluis geen sticker op de brievenbus heeft ontvangt geen reclamefolders, maar ook geen huis-aan-huisblad. In Midden-Delfland kwam de ja/ja-sticker niet door de gemeenteraad, daar wordt wel de nee/ja-sticker gepromoot.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS