Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage uploaden op onze website. Wij zullen deze controleren en bij goedkeuring publiceren.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Minister gaat uit van extra rijstrook A4 Den Hoorn-Ketheltunnel

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: maandag 14 mei 2018 17:10

Foto: Google Streetview 1


Zoals het er nu naar uitziet, krijgt de de A4 tussen Den Hoorn en de Ketheltunnel er in beide richtingen een rijstrook bij. Dat schrijft minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur op basis van eerste berekeningen in een brief naar de Tweede Kamer.

De ingreep is een wens van Rijkswaterstaat om de doorstroming te verbeteren en moet onderdeel uitmaken van een groter project om de A4 in Haaglanden tot 2028 aan te pakken. "Ik concludeer uit gemaakte verkeersberekeningen, dat het doortrekken van de extra rijstrook met enkele kilometers een zeer positief effect heeft op de doorstroming op dit deel van de A4", schrijft de minister. "Het traject vanaf de Prinses Beatrixlaan tot aan Schiedam bevat dan geheel 2×3 rijstroken, waardoor onnodige invoegbewegingen worden voorkomen."

Op dit moment wordt nog onderzoek gedaan naar de effecten van deze extra rijstrook op de rest van het nabijgelegen wegennetwerk. De minister gaat er daarom nu nog vanuit dat de uitbreiding doorgaat, "maar uiteraard treed ik hierover in gesprek met onder meer de betrokken gemeenten."


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
DON Feestweek
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS