Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Minister Schouten onthult kunstwerken bij jarig Lely

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: woensdag 7 november 2018 14:08

Foto: Lely


Minister Carola Schouten van Landbouw heeft deze week bij Lely in Maassluis, producent van agrarische machines, vijf kunstwerken onthuld. Dat gebeurde in het kader van het zeventigjarig bestaan van het bedrijf.

De houten objecten tonen vijf runderrassen uit vijf verschillende continenten: een Friesian Holsteiner, een Texas Longhorn, een Zebu, een Jersey en een Yak. De kunstwerken zijn gemaakt door de Nederlandse kunstenaar Frank Rosen. Hij ontwierp eerder ook onder meer het levensgrote beeld van Dikkertje Dap dat in Artis staat en een bronzen borstbeeld van schrijfster Annie M.G. Schmidt.

Minister Schouten bracht daarnaast ook een bezoek aan de Lely Campus. Hier nam ze een kijkje in de productiehal en heeft ze met de directie gesproken over de toekomst van de agrarische sector, waaronder die van de melkveehouderij. 


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Advertentie: Suzuki
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS