Archief
Arie Slob

Arie Slob

Minister Slob neemt Yunus Emre op in Plan van Scholen

Onderwijsminister Arie Slob neemt de islamitische basisschool Yunus Emre eigenhandig op in het Plan van Scholen, nu de Westlandse gemeenteraad heeft besloten niet meer over de kwestie te willen spreken. Door het besluit van de minister komt de school per 1 augustus 2020 in aanmerking voor bekostiging vanuit het rijk.

Drie lokale partijen (Westland Verstandig, LPF en GBW) weigerden afgelopen dinsdag om de islamitische basisschool op te nemen in het Plan van Scholen, omdat ze vinden dat een dergelijke school niet zou helpen bij de integratie van leerlingen die veelal buitenlandse 'roots' hebben. De drie partijen hebben met in totaal 21 zetels de meerderheid in de gemeenteraad.

Burgemeester Arends liet meteen weten door de weigering van de lokale partijen niet anders te kunnen dan de minister van Onderwijs te wijzen op zogeheten taakverwaarlozing van de Westlandse gemeenteraad. Dat heeft hij gedaan. Het besluit is namelijk in strijd met de vrijheid van onderwijs die in de grondwet is vastgelegd.

De minister riep de raad donderdag op om zelf op het besluit terug te komen. Dat is niet gebeurd en gaat ook niet meer gebeuren. Daarom laat hij nu zelf de school per woensdag opnemen in het Plan van Scholen. Een unicum in Nederland, zo liet het ministerie van Onderwijs eerder al desgevraagd weten.

Categorieen:
Westland Politiek