Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

MKB Westland mist groenplan winkelgebieden

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: vrijdag 20 september 2019 17:21

Foto: MKB Westland


MKB Westland voelt zich aan het lijntje gehouden door het college van B en W van Westland. De ondernemersorganisatie is al sinds mei vorig jaar in gesprek met wethouder Snijders over de vergroening van de winkelgebieden in de gemeente, maar een concreet plan blijft uit.

Volgens MKB Westland is groen belangrijk voor de leefomgeving en uitstraling van de winkelgebieden, zeker omdat Westland hierin in vergelijking met andere gemeenten ondermaats presteert. Centramanager Marjan Naaktgeboren en toenmalig voorzitter Henk Salome zijn hier al anderhalf jaar over in gesprek, maar zonder resultaat.

Afgelopen donderdag kwam toch een reactie, maar dat is niet waarop MKB Westland had gehoopt. Pas in 2023 worden de Oudelandstraat en het Graaf Florisplein in 's-Gravenzande groener gemaakt. "Het plaatsen van bloemen, bomen, planten en struiken kan niet vier jaar vooruit worden geschoven. Westland is er trots op een Greenport te zijn, het kan dan niet zo zijn dat nota bene onze eigen winkelcentra een groene uitstraling missen", zegt voorzitter Shirley Schelkers. Zij roept de politieke partijen in Westland op om actie te ondernemen.

Reactie B en W
In een reactie op de publicatie van MKB Westland zegt het college van B en W het belang van vergroening van dorpscentra te onderschrijven. "Zodra een gebied wordt aangepakt, zoeken we hoe we extra groen kunnen aanbrengen. We stellen daarom samen met inwoners centrumplannen op met vergroening als belangrijk onderdeel."

Er wordt verder gesteld dat in de tussentijd in enkele dorpscentra gericht extra groen is aangebracht. Gewezen wordt op het Central Park, het Wilhelminaplein en het Havenplein in Naaldwijk en het Marktplein in 's-Gravenzande en ook dat samen met winkeliers in verschillende centra bloembakken zijn geplaatst."Als het gaat om het gezellig en fraaier maken van winkelcentra ligt er overigens ook een rol en een verantwoordelijkheid bij winkeliersverenigingen en met name de zogenaamde Bedrijf Investerings Zones (BIZ)", kaatst het college de bal enigszins terug.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS