Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Moet Westland alsnog geld reserveren voor islamitische school?

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: vrijdag 29 november 2019 15:02

Foto: Signbiblio


Het kan zomaar zijn dat de gemeenteraad van Westland volgend jaar alsnog geld moet reserveren voor de komst van de islamitische basisschool Yunus Emre. Of de raad dat moet doen, hangt af van de uitspraak van de Raad van State. Die buigt zich 9 december over het beroepschrift van de Westlandse raad, dat is ingediend na het besluit van onderwijsminister Arie Slob om de school op te nemen in het zogeheten Plan van Scholen.

Een meerderheid van de Westlandse gemeenteraad ziet de komst van de school niet zitten. De drie lokale partijen (LPF, Westland Verstandig en GBW) denken dat een dergelijke school de integratie niet ten goede komt. Zodoende hebben de fracties er ook voor gezorgd dat de reservering van geld voor de school voor het jaar 2021 (167.000 euro en in totaal nog eens 31.000 euro voor 2022 en 2023) uit de begroting is geschrapt.

Volgens burgemeester Bouke Arends kan het goed zijn dat er voor 2021 toch geld moet worden gereserveerd voor de school. Maar dat hangt dus af van de uitspraak van de Raad van State. Die wordt eind januari verwacht. Mocht de Raad van State in het nadeel van de raad oordelen, dan moet er alsnog geld gereserveerd worden. Doet de gemeenteraad dat niet, dan grijpt de provincie Zuid-Holland in, net als minister Slob dat eerder ook deed.

"Dan gaat het college van Gedeputeerde Staten vanuit haar toezichthoudende rol op de gemeentefinanciën bepalen dat de gemeente haar begroting moet bijstellen en dat ze dus een bedrag moet vrijmaken voor de islamitische school", aldus Arends in Het gesprek met de burgemeester dat vrijdagavond te zien is bij de WOS. Volgens hem is het goed dat de raad zich beseft dat dat tot de mogelijkheden kan gaan behoren.

Bekijk het hele gesprek over het dossier islamitische basisschool hieronder:


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS