Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Mogelijk 24-uurshoreca in de Hoek, ondanks advies gebiedscommissie

Door: Kyra Moor

Gepubliceerd op: woensdag 10 juli 2019 11:45

Foto: Pixabay


Er mag één 24-uurs horecagelegenheid komen in Hoek van Holland: 'om de levendigheid te stimuleren en het toerisme een impuls te geven.' Dat is de wens van het Rotterdamse college van B en W. Maar de Hoekse gebiedscommissie ziet dat helemaal niet zitten en heeft eerder zelfs tegen een dergelijk plan geadviseerd.

Dat de gebiedscommissie juist tegen zo'n 24-uurs horecagelegenheid is, komt omdat ze een afweging hebben gemaakt 'tussen levendigheid en woongenot van omwonenden'. Leden van de gebiedscommissie balen: "Er wordt gewoon weer niet naar ons geluisterd", aldus commissielid Jacco van Dam. 

Ook is er volgens de commissie geen overleg geweest over het meningsverschil. Voor Van Dam een reden om verheldering te vragen. Hij heeft zijn partij, CDA Rotterdam, aangezet om schriftelijke vragen te stellen aan het college. Er wordt onder andere gevraagd om een toelichting van het besluit en of het college bereid is alsnog in overleg te gaan met de gebiedscommissie om te praten over de geuite zorgen.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS