Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Mogelijk debat over schrappen metro naar vuurwerkshow

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: zondag 17 november 2019 13:12

Foto: Signbiblio


Leefbaar Rotterdam heeft een debat aangevraagd in de Rotterdamse gemeenteraad over het niet doorgaan van metrovervoer naar de vuurwerkshows in Hoek van Holland en Nesselande tijdens de jaarwisseling.

"Dit gaat geheid problemen opleveren, terwijl de mogelijkheden er absoluut zijn. Het is echt onbegrijpelijk", zegt raadslid Benvenido van Schaik
tegen mediapartner Rijnmond.

Van Schaik, die rondom de vuurwerkshow van 2015 zich ook al inzette voor metrovervoer naar het centrum van Rotterdam, ergert zich eraan dat de gemeente Rotterdam 'klakkeloos' een streep haalt door het metrovervoer naar de twee nieuwe vuurwerkshows.

"Er wordt gezegd 'dat zijn uithoeken', maar dat is natuurlijk niet zo", foetert Van Schaik. "Dat zijn ook gewoon Rotterdammers. Maar je laat ze nu wel in de kou staan. Hoe komen die mensen weer thuis?"

Het raadslid van Leefbaar is bang dat mensen met alcohol op achter het stuur naar huis gaan. "En dat terwijl de oplossing zo makkelijk is", gaat Van Schaik verder. "Er is nu een metrolijn geopend naar Hoek van Holland, die zo gebruikt kan worden en men doet het gewoon niet."

Medewerkers van de RET maken zich zorgen over de veiligheid in Hoek van Holland en Nesselande.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS