Archief

Mogelijk flexwoningen in oude ISW-school Monster

Er komen mogelijk twaalf flexwoningen in de oude ISW-school aan de Madeweg in Monster. De mogelijkheden daarvoor worden momenteel onderzocht, schrijft wethouder Van der Stee in antwoord op vragen van CDA Westland.

De oude middelbare school staat leeg sinds de locatie in de zomer van 2017 opging in ISW Gasthuislaan. Eerder werd gekeken of de verderop gevestigde supermarkt Lidl naar deze plek kon verhuizen, maar dit bleek niet wenselijk. In 2017 liet het college van burgemeester en wethouders al weten dat werd gekeken naar de optie om woningen in het pand te vestigen.

Wonen in een flexwoning is per definitie tijdelijk op basis van een huurovereenkomst van maximaal twee jaar en is vooral bedoeld voor woningzoekenden die snel een betaalbare sociale huurwoning zoeken. Ook een stuk land aan de Oostduinlaan in 's-Gravenzande is aangewezen als locatie voor dit soort woningen.

Het CDA was benieuwd of ook de onderste (leegstaande) laag van het pand 'Woerdblok' aan de Grote Woerdlaan in Naaldwijk gebruikt kon worden voor flexwoningen. Volgens Van der Stee beslist het college hier echter niet over, omdat het eigendom is van woningcorporatie Arcade. Maar: "navraag leert dat de plint inmiddels is verhuurd", aldus de wethouder.