Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Mogelijk streep door huurverhoging voor sportclubs Maassluis

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: donderdag 7 november 2019 11:37

Foto: WOS


De gemeente Maassluis kijkt nog een keer kritisch naar de voorgenomen huurverhoging van sportaccommodaties in de stad. Aanvankelijk wilde financiën-wethouder Gerard van der Wees de huren vanaf 2021 met tien procent verhogen, maar de gemeenteraad steekt daar voorlopig een stokje voor. Vanuit de sportclubs had meteen al veel kritiek geklonken. 

De stad heeft iets meer lucht, nu uit de zogenoemde septembercirculaire van het Rijk blijkt, dat Maassluis op meevallers kan rekenen. Daarom worden de voorgenomen bezuinigingsmaatregelen vanaf 2021 nog eens tegen het licht gehouden, waaronder dus de genoemde huurverhoging.

"Ik kan toezeggen dat het onderwerp opnieuw in bespreking komt", reageerde Van der Wees na afloop van de begrotingsvergadering. "Sportverenigingen moeten zich wel realiseren dat de bezuiniging voorzien was vanaf 2021. Dus voor 2020 is er niks aan de hand." Nog voor de behandeling van de Kadernota medio volgend jaar wordt bekend wat financieël mogelijk is.

Het was de Verenigde Senioren Partij (VSP) die een motie indiende om de aangekondigde bezuinigingen vanaf 2021 nog eens te bezien 'in het licht van de ruimte die de septembercirculaire biedt'. "Misschien zijn de scherpe kanten van bezuinigingen niet nodig", aldus VSP-fractievoorzitter Ton Luijendijk.

In 2020 moeten inwoners van de stad overigens wel rekenen op een hogere rekening van de gemeente. Meerpersoonshuishoudens zijn volgend jaar zo'n 60 euro meer kwijt aan afvalstoffenheffing.


De begroting voor 2020 is unaniem door de gemeenteraad aangenomen.

Komend weekend is op WOS TV een uitgebreid verslag te zien van de Maassluise begrotingsvergadering.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS