Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Mogelijk te veel stikstofuitstoot in westelijk gedeelte Wilgenrijk

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: maandag 25 november 2019 12:14


De bouw van woningen in het meest westelijke gedeelte van nieuwbouwwijk Wilgenrijk in Maassluis zorgt mogelijk voor een extra stikstofuitstoot richting Natura 2000-gebied Solleveld en Kapittelduinen. Dat schrijft het college van B en W in antwoord op vragen van D66.

De fractie was benieuwd welke gevolgen de recente 'stikstofuitspraak' van de Raad van State heeft voor woningbouwprojecten in de stad. Het college heeft inmiddels laten berekenen wat de te verwachten stikstofdepositie is in het meest nabijgelegen Natura 2000-gebied Solleveld en Kapittelduinen, bij de drie grootste projecten: het Balkon, de Kade en Wilgenrijk.

"De berekeningen wijzen uit dat voor het Balkon en de Kade geen significante bijdrage aan de stikstofdepositie in Solleveld en Kapittelduinen te verwachten is", schrijft het college. "Alleen voor het - nog vast te stellen - tweede bestemmingsplan van Wilgenrijk is een significante bijdrage, namelijk 0.02 mol/ha/jr, aan de stikstofdepositie in Solleveld en Kapittelduinen te verwachten."

De berekening is overigens gebaseerd op een worst case scenario. Er moet nog worden bekeken welke bronnen precies verantwoordelijk zijn voor de stikstofemissie en hoe groot de stikstofdepositie precies is. Ook wordt gekeken naar eventuele maatregelen om de stikstofuitstoot te beperken. "De verwachting is dat dit binnen het project met relatief beperkte maatregelen opgelost kan worden."


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS