Archief

Mol-coryfeeën verdienen halve ton voor Naaldwijkse moeder

De Naaldwijkse Monique Blaauw heeft een grote stap kunnen zetten om haar dochters geopereerd te krijgen bij specialisten in Barcelona. Haar crowdfundingsactie om 160.000 euro bijeen te krijgen heeft zaterdag een impuls van bijna een halve ton gekregen in een televisiequiz van Linda de Mol op SBS6.

Dochters Jane (20) en Rosa (19) lijden aan het Ehlers Danlos syndroom (EDS). Dit is een bindweefselaandoening. Bij de twee zussen zit het probleem in de nek en dreigen de achterste hersenen de nek in te zakken, waardoor de hersenstam in de verdrukking kan komen. De hersenstam regelt vitale functies in het lichaam.

Een bedrag van 48.875 euro werd voor Monique verdiend door het duo Rik van de Westelaken, presentator van het zeer populaire tv-programma 'Wie is de Mol?', en Merel Westrik, die vorig jaar 'de Mol' was. In de uitzending van 'Deze quiz is voor jou' vertelde Monique dat zij zelf op een score van ongeveer 68.000 euro zat. Opgeteld kom je dan aan bijna 117.000 euro.



Mede door de aandacht op de landelijke televisie, komen er nu uit het hele land donaties van kijkers binnen. Zondag om 18.00 uur stond de teller op 140.700 euro. Om 23.50 uur was dit opgelopen tot 148.678 euro.

Categorieen:
Naaldwijk Algemeen