Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Moleneigenaren werken samen in Zuid-Holland

Door: Boudewijn Vermeer

Gepubliceerd op: donderdag 7 februari 2019 08:18

Foto: Dennis van Schie


Moleneigenaren in Zuid-Holland hebben zich sinds het begin van dit jaar verenigd in het Molenplatform Zuid-Holland. Tot op heden hebben zich 34 eigenaren bij het platform aangesloten. Zij hebben tezamen 169 molens in eigendom, dat is ruim 74% van alle 228 molens in de provincie.

Uit onze regio is Molen Korpershoek uit Schipluiden betrokken. Als eerste taak heeft het Molenplatform zich ten doel gesteld om in verband met de provinciale verkiezingen van 20 maart, een manifest op te stellen waarmee zij politieke partijen willen informeren en beïnvloeden om een betere positie voor de molens te bewerkstelligen.

In het manifest wordt de positie van de molens beschreven. Uit onderzoek blijkt dat de subsidie van overheden geen gelijke tred houdt met de werkelijke kosten van onderhoud van molens. Het Molenplatform vraagt daarom van de provincie een verhoging van de bijdragen voor het dagelijks onderhoud en het groot onderhoud en de restauratie van de molens in de provincie.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Cultuurweb
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS