Paul Keijzer

Monster na rust langs Schipluiden

Sportclub Monster heeft in de strijd om de bovenste plaatsen in de derde klasse B goede zaken gedaan door, in een aantrekkelijk duel, met 1-4 te winnen van VV Schipluiden.

De Monsternaren hadden vanaf de beginfase al het betere van het veldspel, maar de thuisploeg kreeg de beste mogelijkheden en kwam via Chris van Beurden op voorsprong: 1-0. In een wedstrijd waarin het tempo hoog lag, viel de gelijkmaker vlak na rust door een ongelukkig eigen doelpunt. Na een uur beloonde Monster zichzelf en zette Jordi van Maanen de 1-2 op het scorebord. De gasten brachten zichzelf in veilige haven door een doelpunt van Lex Vijverberg en een binnengeschoten penalty van Jurgen Warbout.

AFC brengt Excelsior Maassluis domper toe

In de tweede divisie heeft Excelsior Maassluis in Amsterdam tegen AFC een 3-1 nederlaag moeten incasseren. Beide ploegen, die deze week uitgeschakeld werden in de KNVB beker, hielden elkaar in de openingsfase in evenwicht. De Amsterdammers kwam na twintig minuten toch op voorsprong. En na een half uur ook op 2-0 door een strafschop. Excelsior had het vooral aanvallend lastig in de hoofdstad. AFC kwam vlak voor tijd op 3-0 en ondanks een eretreffer van Daan Blij was het niet goed genoeg voor een derde overwinning op rij in de competitie.

Schipluiden: Chris van Beurden

SC Monster: eigen doelpunt, Jordi van Maanen, Lex Vijverberg, Jurgen Warbout (p)

KMD - Duno 1-0(1-0)