Archief
SC Monster

SC Monster

Monster-trainer Meijer over staken: Scheidsrechter voelde zich niet op zijn gemak

"Een bewogen middag", zo omschrijft trainer Marco Meijer de wedstrijd sportclub Monster - Duindorp, die zaterdag na zo'n 73 minuten spelen werd gestaakt bij een penalty voor Monster en een tweede rode kaart aan de kant van Duindorp. De coach zag de sfeer in de tweede helft steeds grimmiger worden, laat hij weten in gesprek met WOS Sport.

Meijer zag zijn ploeg in de eerste helft slecht spelen en zodoende op een 0-1 achterstand komen, "maar een kwartier, twintig minuten na rust maken we gelijk via Jurgen Warbout. Daarna werd het er in het veld niet vrolijker op. De scheidsrechter wapperde volop met gele kaarten en zelfs rood voor Duindorp."

"De wedstrijd wordt gestaakt op het moment dat de scheidsrechter ons een penalty geeft, waarna hij weer één of twee gele kaarten geeft, spelers van Duindorp waren het daar niet mee eens." Omdat de scheidsrechter het niet meer overzag, besloot hij een afkoelingsperiode in te lassen. "Maar het bleef onrustig, ik zag aan de scheidsrechter dat hij zich niet op zijn gemak voelde. En na weer een opmerking van een speler van Duindorp besloot hij definitief te staken", aldus Meijer.

De wedstrijd moet op een later moment worden uitgespeeld. Dat zal echter niet gebeuren vanaf het penalty-moment voor Monster, tot grote verbazing van Meijer. "De scheidsrechter komt er nu op terug, hij bedoelde het niet zo", zegt Meijer. "Als een soort van wisselgeld geeft hij de penalty toch niet, maar gaan zij wel verder met tien man."

Categorieen:
Monster Sport