Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Monsterse appelboom is 'foute' sierpeer

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: vrijdag 22 november 2019 16:13

Foto: Westland Verstandig


De appelbomen die deze zomer voor overlast zorgden in de Voswijckstraat in Monster, zijn volgens wethouder Leen Snijders sierperen die veel worden aangeplant in Nederland. "Normaliter komen er geen vruchten aan een sierpeer. Waarschijnlijk is hier destijds een verkeerde soort geleverd of iets verkeerd gegaan in het enten van de specifieke soort."

Snijders schrijft dit in antwoord op vragen van Westland Verstandig. Die fractie trok eind augustus aan de bel, omdat de vele vallende 'appels' voor overlast, ergernis en onveilige situaties zouden zorgen. Op de vraag wie op het idee van de 'appelbomen' was gekomen, zegt de wethouder dat destijds, rond 1990, "is gekozen voor een sierpeer wat nu een ‘productie perenboom’ blijkt te zijn."

Of de gemeente iets aan de overlast gaat doen, blijft onduidelijk. Westland Verstandig wilde ook weten of de vruchten bijtijds geplukt konden worden of dat er andere maatregelen konden worden genomen. Op die vraag geeft de wethouder geen antwoord.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS