Archief

Montessorischool Naaldwijk officieel erkend

De Montessorischool in Naaldwijk is nu officieel erkend als montessorischool. Dat werd dinsdagmiddag in sportcentrum De Pijl gevierd door leerlingen, leerkrachten en ouders. Maar hoe zit dat? De basisschool was toch al een montessorischool?

Directrice Rianne van Kiewit legt het aan WOS Media uit. De naam Montessori is een vrije naam en alle scholen mogen die aan zichzelf geven. De Naaldwijkse school, voorheen Speelleerhorst, is in 2013 begonnen met het aanbieden van montessorionderwijs. Destijds werd begonnen bij de kleuters en dit jaar biedt de school het aan de leerlingen van groep 1 tot en met 8 aan. Er zijn echter diverse criteria waaraan moet worden voldaan om officiƫle erkenning te krijgen van de Nederlandse Montessori Vereniging (NMV).



Al vanaf 2013 is de school bezig om aan de beoogde kwaliteit te voldoen. Zo zijn alle leerkrachten omgeschoold tot montessoridocenten en hebben de leerlingen vrije werkkeuze. Dat houdt in dat ze elke dag in een bepaald tijdvlak zelf mogen kiezen waaraan ze gaan werken. In 2013 heeft de school zich bij de NMV aangemeld als aspirant-lid voor de erkenning.

Zes jaar later, na een aantal wisselingen van directies die voor vertraging hebben gezorgd, is de officiƫle erkenning aangevraagd. En die is ook verkregen. Het erkenningsbordje werd uitgereikt door Jos van der Ende, bestuursvoorzitter van de WSKO, de koepelorganisatie van Westlandse katholieke scholen.