Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Motie kinderpardon wordt ingetrokken

Door: Kees van Doorn

Gepubliceerd op: maandag 4 februari 2019 12:28

Foto: Signbiblio


De gemeenteraad van Westland hoeft zich niet nog een keer uit te spreken over de motie, waarin het college wordt gevraagd ervoor te zorgen dat Westland zich aansluit bij de zogenoemde kinderpardongemeenten. In de raadsvergadering van 22 januari staakten de stemmen door de afwezigheid van een raadslid van Westland Verstandig en de motie zou dus in de februarivergadering terugkeren.  De indieners hebben echter besloten de motie in te trekken.

Dit blijkt uit de concept-raadsagenda die donderdag in de vergadering van het raadspresidium aan de orde komt. In de motie werd gevraagd er bij de regering op aan te dringen op versoepeling van het meewerkcriterium van het Kinderpardon en werk te maken van het inkorten van de asielprocedures. Een week later bereikte de coalitie een akkoord dat inhoudt dat zo'n 700 asielkinderen toch een verblijfsvergunning krijgen en dat het Kinderpardon voor nieuwe gevallen verdwijnt. Dat maakt de Westlandse motie overbodig.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Cultuurweb
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS