Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Moties tegen natuurbegraven in Bonnenpolder tevergeefs

Door: Kyra Moor

Gepubliceerd op: donderdag 31 januari 2019 22:35

Foto: WOS Media


Christine Eskes van CDA Rotterdam diende donderdag tijdens de raadsvergadering twee moties in om natuurbegraven in de Bonnenpolder in Hoek van Holland tegen te gaan. Dit naar aanleiding van het bezwaar van een groot deel van de Hoekse bevolking. In de eerste motie werd gevraagd om natuurbegraven uit het huidige bestemmingsplan te schrappen, in de tweede motie werd verzocht om naar alternatieven te zoeken. Beide moties zijn door wethouder Bert Wijbenga afgeraden.


Beide moties werden afgedaan omdat er geen haalbare alternatieven zijn gebleken in de afgelopen 30 jaar. Het plan voor de ontwikkeling van de polder met natuurbegraven zou een waardevol natuurgebied kunnen realiseren. Wel wijst de wethouder erop dat er goed gekeken moeten worden naar de verschillende bezwaren en dat deze zo goed mogelijk moeten worden vertaald in het uiteindelijke bestemmingsplan. Tevens wees hij erop dat initiatiefnemers Natuurbegraven Nederland, Zuid-Hollands Landschap en Natuurmonumenten de kans bieden tot inspraak en meedenken. 

Eskes sprak na de afgewezen motie dat zij de beslissing treurig vond omdat er niet werd geluisterd naar de mening van de Hoekenezen. Benvenido van Schaik van Leefbaar Rotterdam noemde de uitspraak van de wethouder "kiezersbedrog naar de inwoners van Hoek van Holland".

Ruud van der Velden van Partij voor de Dieren diende ook een motie in, namelijk om in het bestemmingsplan te zetten dat er niet meer gebouwd mag worden in de polder. Dit omdat de polder de leefplek is van diverse vogels die het moeilijk hebben in Nederland. Wijbenga omarmde deze motie.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS