Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

MRDH maakt werk van snelle fietsroute Naaldwijk-Rotterdam

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: zaterdag 19 oktober 2019 09:29

Foto: MRDH


De gemeenten Den Haag en Rotterdam gaan samenwerken om betere snelfietsroutes aan te leggen in de provincie Zuid-Holland. Tot 2023 moet in totaal 90 kilometer aan fietspaden worden verbeterd, onder meer op de route Naaldwijk naar Rotterdam (via Maassluis, Vlaardingen en Schiedam).

Het gaat om een project van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH). De gemeenteraden in Den Haag en Rotterdam stemden deze week in met de plannen, schrijft mediapartner Omroep West.

Het gaat in totaal om vijf routes:

  1. Naaldwijk – Rotterdam (27 kilometer)
  2. Rotterdam – Zoetermeer (17 kilometer)
  3. Den Haag – Pijnacker (14 kilometer)
  4. Delft – Rotterdam Alexander (20 kilometer)
  5. Voorne Putten (15 kilometer)

De routes krijgen een opknapbeurt en in sommige gevallen worden ook nieuwe schakels aangelegd. Bijvoorbeeld een fietstunnel of fietsbrug. De fietser zal in de meeste gevallen voorrang krijgen op het andere verkeer. De MRDH wil met het aanleggen van deze snelle fietsroutes het gebruik van de fiets boven de auto stimuleren.

Op de langere termijn wordt ook gekeken naar snelle fietsroutes van Naaldwijk naar Den Haag en van Naaldwijk naar Delft. Op het gedeelte naar Wateringen is het fietspad inmiddels al verbeterd.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS