Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Museum Maassluis krijgt mogelijk meer historisch karakter

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: dinsdag 4 december 2018 16:52

Foto: De voorzitters van de drie besturen met wethouder Bronsveld-Snoep


Museum Maassluis krijgt in de toekomst mogelijk een meer historisch karakter. De Canon van Maassluis, het geschiedenisboek over de stad, zou de rode draad van de exposities kunnen worden. Op die manier moet het bezoekersaantal van het museum dat zich nu veelal op kunst richt, worden opgekrikt.

Nu nog komen er jaarlijks zo'n vijfduizend bezoekers op het museum af, maar de besturen van de Historische Vereniging Maassluis (HVM), Museum Maassluis en de Vrienden van het Museum Maassluis hopen dat het er meer worden. In het eerste kwartaal van volgend jaar hopen ze met een plan van aanpak te kunnen komen.

Concreet is het plan nu dus nog niet, er moet nog een voorstel worden geschreven aan de gemeenteraad, maar volgens de HVM bleek wethouder Corine Bronsveld-Snoep tijdens een onlangs gehouden werkbezoek wel geïnteresseerd in het plan.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
greve
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS