Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Museum op zoek naar kerstversiering met een verhaal

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: dinsdag 1 oktober 2019 11:04

Foto: Signbiblio


Museum Maassluis is op zoek naar mensen met een kerstboomversiering waar een bijzonder verhaal aan vastzit. Het museum heeft dit nodig voor een nieuwe tentoonstelling, waarin deze versieringen centraal zullen staan.

"Het is echt in de breedste zin van het woord: van ballen tot andere bijzondere objecten in de boom", zegt educator Caroline Schillemans. "Daarvoor willen we de mensen in Maassluis en omgeving oproepen om hun mooiste verhaal bij een bijzondere kerstbal te delen met ons en misschien dat we ze ook wel mogen lenen om tentoon te stellen."

"Het is misschien de mooiste bal van opa en oma geweest, je hebt 'm ooit in het buitenland een keer gekocht, er zit een hele bijzondere herinnering aan of je hebt 'm ooit een keer van iemand gekregen. Je kunt het zo gek niet verzinnen", verklaart zij.

Schillemans heeft zelf ook een bijzonder verhaal: "Ik heb een aantal mooie kerstballen van oma. Het zijn eigenlijk heel simpele zilveren ballen, maar die hingen altijd bij opa en oma in de boom. Toen ik op mezelf ging wonen, kreeg ik die mee en die hang ik nu trouw elk jaar in de boom. Andersom hebben zij een kerstknutsel dat ik ooit heb gemaakt nog steeds in de boom hangen."

De tentoonstelling wordt gehouden tijdens de  komende kerstperiode. Alle objecten worden in verschillende bomen gehangen. Wie zijn of haar bal wil delen, kan tot 14 oktober contact opnemen met het museum via educatie@museummaassluis.nl of telefonisch: 010-5913813. Mensen die hun verhaal wel willen delen, maar hun versiersel niet willen uitlenen, zijn ook welkom. In dat geval wordt alleen een foto gemaakt.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS