Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

N468 tussen Schipluiden en Maasland pas in 2020 op de schop

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: dinsdag 12 februari 2019 21:48

Foto: PZH


De N468 tussen Maasland en Schipluiden (Gaagweg) gaat niet dit jaar, maar pas vanaf 2020 op de schop. Dat liet wethouder Horlings dinsdagavond weten tijdens een commissievergadering. Zodra de werkzaamheden klaar zijn, neemt de gemeente Midden-Delfland de weg definitief over.

De aanbesteding voor het werk zou aanvankelijk al eind 2018 plaatsvinden, maar dat bleek niet haalbaar. "De voorbereidingen zijn wel al gedaan", aldus Horlings. "De overname die gepland staat voor 2021 is wat mij betreft nog steeds het doel."

De provincie wil al jaren af van de weg, maar de gemeente hield de boot lange tijd af vanwege de hoge onderhoudskosten. De N468 bevindt zich op een veendijk en is daardoor zeer onderhoudsgevoelig. Op de weg geldt een gewichtsbeperking tot 20 ton, maar dit zorgt voor problemen voor onder meer vrachtwagens die melk komen ophalen bij melkveebedrijven.

Vorig jaar tekende Midden-Delfland samen met de provincie en het hoogheemraadschap een intentieverklaring over de overname van de weg. Daarvóór moet de weg wel eerst flink worden gerenoveerd. Zodra dat is gebeurd, kan het maximale gewicht weer worden aangepast naar ten minste 40 ton.


Voordat de werkzaamheden daadwerkelijk van start kunnen gaan, moet eerst nog een samenwerkingsovereenkomst worden getekend tussen de drie partijen. Horlings gaat er vanuit dat nog voor half maart te kunnen doen. "Want zoals u weet zijn er in de tweede helft van maart verkiezingen voor zowel provinciale staten als het bestuur van het hoogheemraadschap. En ik wil graag met de nog zittende bestuurders de al bestaande afspraken formaliseren."


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS