Archief

Na 28 jaar is-ie daar: een videoclip bij 'Wild Westland'

Niet minder dan 28 jaar heeft-ie op zich laten wachten: een videoclip bij het nummer Wild Westland van de Amazing Stroopwafels. Dat zo'n clip alsnog is opgenomen, heeft alles te maken met de introductie afgelopen jaar van een nieuwe eindejaarslijst op WOS Radio.

Luisteraars van de streekomroep voor Westland, Midden-Delfland, Maassluis en Hoek van Holland konden voor de WOS 50 uitsluitend kiezen uit nummers die uit de regio afkomstig zijn of over deze streek gaan. Zonder enige promotie van wie dan ook kwam Wild Westland van de Amazing Stroopwafels op nummer 27 binnen.

Zou er een videoclip bestaan van dit lied uit 1991?, was de vraag die opkwam bij het maken van de tv-uitzending van de WOS 50. Dat bleek niet het geval te zijn. Dus werd de band onlangs benaderd of deze zou willen meewerken aan de opnames voor zo'n clip.

De Amazing Stroopwafels bestaan al vele jaren uit mede-oprichter Wim Kerkhof, Rien de Bruin en Arie van der Graaf. De 'Stroopwafels', die Vlaardingen als uitvalsbasis hebben, bestaat nu veertig jaar. De aansprekende mondharmonicapartijen in 'Wild Westland' zijn destijds gespeeld door Joost Belinfante, onder meer bekend als frequente gastmuzikant van de band Doe Maar en schrijver van het nummer Nederwiet.

De videoclip is afgelopen vrijdag opgenomen in en rond het World Horti Center in Naaldwijk, onder meer het innovatiecentrum van de glastuinbouw. Een logische plek, want het lied gaat over de vernieuwingsdrang onder de kwekers. De clip is te zien op YouTube, zie ook hieronder.