Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage uploaden op onze website. Wij zullen deze controleren en bij goedkeuring publiceren.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Na half jaar 9.000 houders WestlandPas: 'Tevreden, maar kan beter'

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: woensdag 16 mei 2018 16:31

Foto: Facebook


Een half jaar na de lancering hebben ongeveer 9.000 mensen de lokale kortingspas de WestlandPas in bezit. Dat laat initiatiefnemer Jochem Immerzeel desgevraagd weten aan WOS Media. Hij is op dit moment ''redelijk tevreden, maar het kan beter".

De WestlandPas werd eind november vorig jaar geïntroduceerd. De pas moet allerlei kortingen bieden en kan ook worden gebruikt als pas voor het zogeheten Kindpakket van de gemeente Westland. Daarmee kunnen kinderen tussen de 4 en 18 jaar die ouders hebben met weinig geld, toch meedoen met activiteiten als sport, muziekles of schoolreis.

Sinds 1 januari is het ook mogelijk om de bibliotheekpas als WestlandPas te gebruiken, al is daar nog niet iedereen van op de hoogte. "In potentie hebben we daardoor een bereik van 15.000 mensen, maar je moet de pas wel activeren en dat hebben tot dusver pas 4.000 mensen gedaan", aldus Immerzeel. Om het bereik te vergroten is de WestlandPas inmiddels ook verspreid onder 1.600 medewerkers van 's Heeren Loo en lopen er gesprekken met de Westlandse basisscholen, om de pas ook te verspreiden onder leerlingen.

Ook het aantal ondernemers waar de pas te gebruiken is, kan nog beter. Bij de start in november hadden zich 40 ondernemers aangesloten. Dat aantal is inmiddels iets gestegen. "Maar aan de sociale kant (de kant van het Kindpakket - red.) stijgt het aantal ondernemers sneller dan de 'reguliere' commerciële kant", zegt hij.

Wat Immerzeel betreft, heeft de WestlandPas zich na een half jaar goed ontwikkeld, maar hij hoopt over een jaar met een nog beter gevoel te kunnen terugkijken. "Ik hoop dan op 15.000 actieve pashouders, veel meer leuke acties te kunnen aanbieden en meer ondernemers die zich aan de pas hebben verbonden."


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Banner Evides
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS