Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage uploaden op onze website. Wij zullen deze controleren en bij goedkeuring publiceren.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Naaldwijker beste muziekleraar van Nederland

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: woensdag 19 december 2018 17:17


Norad Bos van de Sint Jozefschool in Wateringen is de beste muziekleraar van Nederland. De Naaldwijker ontving daarom woensdag uit handen van de stichting Méér Muziek in de Klas de stimuleringsprijs de Loftrompet. De stichting is een initiatief van onder meer het ministerie van OC&W, de NPO en de Van den Ende Foundation.

Bos is genomineerd door een vakjury met onder meer Ilse de Lange. De drie kanshebbers zijn gekozen uit ruim 130 leraren die werden aangemeld door hun school of hun leerlingen. De leraar van de St. Jozefschool werkt pas een jaar in Wateringen. Hij wordt geroemd omdat hij voor elkaar heeft gekregen dat er muziekinstrumenten zijn gekocht en er tijd is gekomen voor muzieklessen. Ook traint hij zijn collegadocenten.

De jury: "Norad is jong, creatief en heeft lef getoond omdat hij middelen om de werkdruk te verminderen heeft weten in te zetten voor muziekonderwijs. Hij bewijst zich nu al als allround leraar en hij heeft in de korte tijd dat hij op zijn huidige school actief is, al veel bereikt. Zijn werk wordt zeer gewaardeerd, dit blijkt onder meer uit de vele ouders die hem hebben genomineerd. Dan heb je als leraar écht effect en impact. Petje af!"

De prijs bestaat uit 5000 euro te besteden aan muziekonderwijs. Tweede kerstdag is op tv (NPO 1, 20.28 uur) in Het Kerst Muziek Gala 2018 te zien hoe presentator Buddy Vedder, Norad overvalt met zijn prijs.


Eerder maakten wij onderstaand item met Norad Bos.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Beukers
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS