Archief
WOS Media

WOS Media

Naaldwijker hoopt legaal wiet te mogen telen

Naaldwijker René Barendse hoopt dat het over twee weken voor hem legaal is om vijf wietplantjes te telen voor eigen medisch gebruik. Om dat te bereiken heeft hij zichzelf aangegeven. Vrijdag diende de zaak bij de rechtbank in Den Haag.

Vijf planten wiet zegt Barendse nodig te hebben om zijn chronische en ernstige rugpijn te onderdrukken. Van de oogst maakt hij cannabisolie, die hij dagelijks inneemt. Maar de politie deed vorig jaar een inval bij hem. "Het is simpelweg verboden om wietplanten thuis te kweken, daarom een terechte inval, alleen de hoeveelheid is te klein om te vervolgen", aldus persofficier Marilyn Fikenscher tegen mediapartner Omroep West.



Maar daar wilde amateurteler Barendse het niet bij laten zitten. Hij deed aangifte tegen zichzelf. "De politie kan elke dag nu zo maar binnen vallen, daar kan ik echt niet mee leven", zegt Barendse.

Coffeeshops

Wiet uit een coffeeshop is volgens de Naaldwijker voor hem geen optie. Dat zou niet de juiste wiet zijn om zijn pijn te onderdrukken. De rechter moet nu dus beslissen of mensen met chronische pijnen zelf legaal wiet mogen telen om een normaal leven te kunnen leiden.

"Dit is een zeer interessante zaak en veel mensen zullen deze zaak volgen. Het is echt een principiële zaak", verklaart de persofficier. De familie van René hoopt op een positieve uitspraak, want de helse pijnen die hij moet doorstaan hebben er al eens voor gezorgd dat hij een einde aan zijn leven wilde maken.

Over twee weken doet de rechter uitspraak.

Categorieen:
Algemeen