Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Naaldwijker Norad mogelijk beste muziekleraar van Nederland

Door: Monica Overdijkink

Gepubliceerd op: dinsdag 6 november 2018 17:19


Norad Bos van de Sint Jozefschool in Wateringen maakt kans op de titel beste muziekleraar van Nederland. Hij is één van de drie genomineerden voor de Loftrompet. Niet die gemeentelijk prijs, maar een prijs die sinds een paar jaar wordt uitgereikt door de stichting Meer muziek in de Klas, een initiatief van onder meer het ministerie van OC&W, de NPO en de Van den Ende Foundation.

Bos is genomineerd door een vakjury met onder meer Ilse de Lange. De drie kanshebbers zijn gekozen uit ruim 130 leraren die werden aangemeld door hun school of hun leerlingen. De leraar van de St. Jozefschool werkt pas een jaar in Wateringen. Hij wordt geroemd omdat hij voor elkaar heeft gekregen dat er muziekinstrumenten zijn gekocht en er tijd is gekomen voor muzieklessen. Ook traint hij zijn collegadocenten.

"Ik heb geld losgepeuterd bij de directie voor muziekinstrumenten, nu hebben we vijftien djembé's waar de kinderen op kunnen spelen. Je ziet ze blij worden als ze dat mogen," vertelt Bos enthousiast. Sanne uit groep 5 vindt het terecht dat Bos is genomineerd: "Het is altijd heel leuk in de les, met de djembé's." Haar klasgenootje Bobbi vult aan: "En we mogen zingen."

Bos geeft alle klassen twee keer in de vier weken muziekles. De eerste periode is deze dinsdag voorbij. In het nieuwe jaar volgen nog eens vier lessen. "Eigenlijk zouden muzieklessen verplicht moeten zijn," vindt de leraar.

De andere genomineerden voor de loftrompet komen uit Vleuten en Haarlem. De prijs bestaat uit 5.000 euro en een beeldje. Het geld wil Bos onder meer besteden aan bijscholing van zijn collega's. "Veel leraren denken 'ik bespeel geen instrument dus ik kan geen muziekles geven,' maar ze kunnen wel gewoon lesgeven, dus ze zouden ook best wat meer met muziek kunnen doen. Alleen durven ze vaak niet." 


Op 19 december wordt de winnaar bekend gemaakt tijdens de opnames van het tv-programma Het Kerstmuziek-Gala. Dat wordt uitgezonden op 26 december op NPO1.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Cultuurweb
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS