Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Naaldwijks bedrijf niet blij met raadsvragen VVD

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: dinsdag 2 oktober 2018 17:27

Foto: WOS Media


Groente- en fruitverwerkingsbedrijf GFT Solutions aan de Industriestraat in Naaldwijk is niet te spreken over de vragen die de Westlandse VVD-fractie aan het college van burgemeester en wethouders heeft gesteld. De liberalen trekken volgens het bedrijf onterechte en vooringenomen conclusies over gezondheidsrisico's en overlast.

Zo ontkent het bedrijf dat er sprake zou zijn van een ernstige en aanhoudende vliegenplaag en zou er helemaal geen geluidsoverlast zijn geweest. Wel geeft het bedrijf toe dat er in de afgelopen maanden door het warme zomerweer stankoverlast is geweest en dat er meer vliegen waren dan gebruikelijk. Maar volgens GFT Solutions was dat slechts een incident en is er bij normale omstandigheden geen sprake van overlast.

Het Naaldwijkse bedrijf heeft zelf maatregelen genomen om mogelijke overlast tegen te gaan. Zo hebben ze de deuren gesloten, de bedrijfsruimten ontruimd en gereinigd, de vloer opnieuw gecoat en een vliegenbestrijder om hulp gevraagd. Daarna zijn de bedrijfsactiviteiten in beperkte mate hervat, wat voor een afname van de klachten heeft gezorgd.

VVD Westland heeft inmiddels contact gehad met het bedrijf, maar ziet geen reden om de vragen aan te passen. "We gaan eerst kijken welke antwoorden het college geeft", stelt fractievoorzitter Sander Zuyderwijk. Wel heeft hij de directie uitgenodigd om binnenkort eens langs te komen bij het fractieoverleg van de partij.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
greve
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS