Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Naaldwijkse handbalster naar Europese jeugdspelen

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: vrijdag 19 juli 2019 15:50

Foto: HandbalNL


Britt Maarschalkerweerd doet vanaf maandag mee aan het European Youth Olympic Festival (EYOF) in de Azerbeidzjaanse hoofdstad Bakoe. De 17-jarige Naaldwijkse is opgenomen in de selectie van het Nederlandse handbalteam voor speelsters tot 17 jaar.

Maarschalkerweerd speelde in clubverband tot voor kort bij het Naaldwijkse Westlandia, maar maakte afgelopen winter de overstap naar VOC in Amsterdam. Behalve de Westlandse is ook Jette van Ingen geselecteerd, de Haagse handbalt in de jeugd bij Quintus in Kwintsheul.

Het EYOF wordt iedere twee jaar gehouden voor sporters tot 18 jaar. Op het programma staan alleen Olympische sporten. Het toernooi wordt gehouden van 22 tot en met 27 juli. De Nederlandse handbalsters nemen het in de groepsfase op tegen Frankrijk, Roemenië en Spanje. Na het EYOF staat overigens vrijwel direct het EK onder 17 op het programma in Slovenië.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS