Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Nachtbus uit Rotterdam blijft in regio

Stappers en andere reizigers kunnen gerust zijn: de bus die in nacht van zaterdag op zondag vanuit Rotterdam via Naaldwijk en 's-Gravenzande naar Hoek van Holland rijdt, blijft bestaan. Dat stelt het Westlandse college van B en W in antwoord op vragen van de raadsfracties van CDA en D66. Sterker nog, de dienstverlening wordt volgend jaar zelfs uitgebreid.

In het afgelopen jaar hebben van en naar de haltes in Naaldwijk ongeveer 4.400 reizigers van BOB-bus B19 gebruikt gemaakt; van en naar de haltes in 's-Gravenzande ging het om 1.500 reizigers, zo meldt het college desgevraagd.

Dit jaar blijft de dienstregeling van lijn B19 ongewijzigd. In het Vervoersplan 2018 van de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag komt er in de nacht van zaterdag op zondag een extra rit bij (in de periode tussen 4.00 en 5.00 uur) en gaat de bus ook in de nacht van vrijdag op zaterdag rijden (twee ritten).

Gerucht over afschaffing

In november ging het gerucht, dat de BOB-bus mogelijk zou worden afgeschaft vanwege uitbreiding van nachtelijke metro-ritten. De raadsfractie van CDA Rotterdam maakte zich direct met name zorgen over de nachtbus naar Hoek van Holland. Deze lijn is een goede aanvulling op het openbaar vervoer in Westland, betoogde het CDA. "Nu Hoek van Holland ook een steeds belangrijker uitgaansgebied voor Westland lijkt te gaan worden, zou lijn 19 nog meer betekenis kunnen krijgen voor het Westlandse uitgaansleven", voegde de fractie er nog aan toe.

De huidige nachtbus vanuit Rotterdam kent vijf vertrektijden tussen 1.35 uur en 5.35 uur.


Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS