Archief
Archief WOS Media

Archief WOS Media

NAM hervat werkzaamheden Molenslag

De NAM gaat morgen (zaterdag) weer aan de slag op de boorlocatie aan het Molenslag in Monster. Het bedrijf zegt tot deze beslissing te zijn gekomen in overleg met de gemeente Westland en toezichthouder SodM. Dit heeft de NAM vrijdagavond laten weten.

Op de voormalige gaswinningslocatie moet een boorput hermetisch worden afgesloten. Er was vorig jaar door een student ontdekt dat er dagelijks een zeer kleine hoeveelheid gas uit de bodem vrijkwam. De werkzaamheden op de tijdelijke boorlocatie werden 19 oktober stilgelegd nadat er vanuit de buurt klachten waren gekomen over stankoverlast en trillingen.

De stankoverlast werd veroorzaakt door de dieselgeneratoren op de boorlocatie. Die generatoren zijn inmiddels zo ver mogelijk van de huizen geplaatst en tevens is de schoorsteen verhoogd. Toch wil de NAM snel van die generatoren af. "Wij blijven achter de schermen hard werken aan het elektrificeren van de boortoren", aldus de maatschappij. "Zodra de locatie op elektriciteit draait, zijn de generatoren in de huidige opstelling niet meer nodig en kunnen deze ook niet meer voor overlast zorgen. Er blijft nog wel een generator achter als noodstroomvoorziening", verklaart de NAM.

Categorieen:
Monster Westland Algemeen