Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Namen geslaagde scholieren niet in de krant

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: maandag 11 juni 2018 16:47

Foto: Advertentie van 2017 in Het Hele Westland


Scholenkoepels ISW en Lentiz feliciteren ook dit jaar, net als eerdere jaren, de leerlingen die voor hun eindexamen zijn geslaagd via een advertentie in de lokale kranten. Vanwege de nieuwe privacywetgeving AVG kunnen echter niet alle namen apart worden afgedrukt. Daarom houden ze het dit jaar bij een geanonimiseerde advertentie: 'Wij feliciteren alle geslaagden'.

De nieuwe wetgeving is eind vorige maand ingegaan en verplicht instellingen vooraf (aan ouders) toestemming te vragen voor het gebruik van persoonsgegevens en dit ook te registreren. "Het is te kort dag om dat nu nog te regelen", zegt Rob de Haan, algemeen directeur van ISW.

Ook bij Lentiz adviseren ze de aangesloten scholen om de namen achterwege te laten in uitingen naar buiten. Het Floracollege en de Dalton Mavo in Naaldwijk geven daar in elk geval gehoor aan. Of de scholen in Maassluis en Maasland dat doen is nog onbekend.

De Haan: "Voor komend schooljaar gaan we het wel goed regelen. Alleen als je dan van 10 procent geen toestemming hebt, mag je hun namen alsnog niet publiceren."


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS