Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Nationale Stoepkrijtdag valt in Monster letterlijk in het water

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: woensdag 3 april 2019 16:53

Foto: Robbert van Cleef


Het is vandaag Nationale Stoepkrijtdag. Zelfbenoemd Stoepkrijter des Vaderlands Gert-Jan van der Kooij uit Monster doet er ook dit jaar weer van harte aan mee, deze keer in zijn woonplaats. Hij doet het nu vooral om kinderen meer naar buiten te krijgen.

De Nationale Stoepkrijtdag is een paar jaar geleden ingesteld door radio-dj Gerard Ekdom, als protest tegen een verbod op stoepkrijten door de gemeente Den Haag. Dat verbod werd weer opgeheven, maar de Stoepkrijtdag bestaat nog.

"Ik word echt blij van stoepkrijten", zegt Van der Kooij. "Ik ben er een paar jaar geleden mee begonnen er steeds verder mee gegaan." Hij wordt inmiddels ook wel 'De Krijtman' genoemd.

Missie
En De Krijtman is op een missie: hij wil dat kinderen de beeldschermen wat meer links laten liggen. "Als ik zo naar mijn eigen kinderen kijk, dan zitten ze er veel op en ik vind het heel lastig om ze naar buiten te krijgen", zegt hij.

Van der Kooij hoopt dat kinderen geïnspireerd raken als ze zijn kunstwerken van krijt zien. Maar de regen gooit roet in het eten: zijn levend krijtje op de tegels voor de Bruna in Monster is snel verdwenen. En de regen houdt ook de kinderen binnen.

Van der Kooij blijft er vrolijk onder: "Het leuke van regen is dat de krijt een soort verf wordt, en dat heeft ook wel wat om mee te werken."


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Cultuurweb
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS