Archief
Robbert van Cleef

Robbert van Cleef

Nationale Stoepkrijtdag valt in Monster letterlijk in het water

Het is vandaag Nationale Stoepkrijtdag. Zelfbenoemd Stoepkrijter des Vaderlands Gert-Jan van der Kooij uit Monster doet er ook dit jaar weer van harte aan mee, deze keer in zijn woonplaats. Hij doet het nu vooral om kinderen meer naar buiten te krijgen.

De Nationale Stoepkrijtdag is een paar jaar geleden ingesteld door radio-dj Gerard Ekdom, als protest tegen een verbod op stoepkrijten door de gemeente Den Haag. Dat verbod werd weer opgeheven, maar de Stoepkrijtdag bestaat nog.

"Ik word echt blij van stoepkrijten", zegt Van der Kooij. "Ik ben er een paar jaar geleden mee begonnen er steeds verder mee gegaan." Hij wordt inmiddels ook wel 'De Krijtman' genoemd.

Missie

En De Krijtman is op een missie: hij wil dat kinderen de beeldschermen wat meer links laten liggen. "Als ik zo naar mijn eigen kinderen kijk, dan zitten ze er veel op en ik vind het heel lastig om ze naar buiten te krijgen", zegt hij.

Van der Kooij hoopt dat kinderen geïnspireerd raken als ze zijn kunstwerken van krijt zien. Maar de regen gooit roet in het eten: zijn levend krijtje op de tegels voor de Bruna in Monster is snel verdwenen. En de regen houdt ook de kinderen binnen.

Van der Kooij blijft er vrolijk onder: "Het leuke van regen is dat de krijt een soort verf wordt, en dat heeft ook wel wat om mee te werken."

Categorieen:
Monster Algemeen