Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Natuurpunt Westland wil vuurwerkverbod aan de kust

Door: Dennis van Schie

Gepubliceerd op: vrijdag 28 december 2018 12:05


Als het aan Natuurpunt Westland ligt, wordt de Westlandse kust omgedoopt tot vuurwerkvrije zone. Natuurpunt is een vereniging van Westlandse natuur- en milieuorganisaties. Zij vinden dat vuurwerk niet thuis hoort in natuurgebieden als de kust.

"Juist de kust is erg kwetsbare natuur en vooral vogels kunnen tijdens het vuurwerk van de jaarwisseling daar nog enige rust vinden", motiveert Natuurpunt Westland.

De gemeente Westland heeft een lijst bekendgemaakt met alle vuurwerkvrije zones. Daaronder vallen verzorgingshuizen, speeltuinen en kinderboerderijen. Het strand en de duinen ontbreken op die lijst. Als voor de kust een vuurwerkverbod geldt, richt Natuurpunt Westland zich op de andere natuurgebieden in Westland.

Eerder pleitte de ondernemersvereniging van 's-Gravenzande voor een vuurwerkvrije zone op en rondom het Marktplein. Dat zit er dit jaar nog niet in.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS